Teaching Excellence in ESL

Marti, 17 decembrie 2019,  postat de Ronkov Lucian

Profesorul Dan Manolescu, fost asistent universitar la Catedra de Limbi Străine a Institutului Politehnic Timișoara în perioada 1970 – 1981, a emigrat în Statele Unite ale Americii încă în 1984, unde a predat limba engleză ca limbă secundară până în anul 2017, la Universitatea din New Jersey.

După pensionare a continuat activitatea de cercetare lingvistică, iar anul acesta a publicat o nouă carte – „TIPS – A Guide book for Teaching Excellence in ESL” – care a fost recompensată cu New York City Big Book Award 2019, la categoria Educație. Recent, profesorul Manolescu a trimis rectorului Universității Politehnica Timișoara, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Șerban, un exemplar al cărții pentru a fi donat Bibliotecii UPT „ca omagiu pentru anii de aur petrecuți la Institutul Politehnic din Timișoara”, după cum scrie autorul.

„TIPS – A Guide book for Teaching Excellence in ESL” este un instrument necesar pentru predarea și învățarea limbii engleze ca limbă secundară. Cartea conține informații utile cu privire la istoria limbii engleze, corelația dintre limbă și cultură și oferă un cadru solid pentru predarea și învățarea gramaticii corecte, a vocabularului, a lecturii, a scrisului și a literaturii la diferite niveluri de stăpânire a limbii engleze. Secțiunile majore ale cărții încep cu sfaturi și informații practice adresate profesorilor ESL (English as a Second Language), iar scopul principal este de a ajuta profesorii să furnizeze conținut interesant, productiv și eficient în clasă. Autorul dezvăluie cadrelor didactice necesitatea de a ridica motivația cursanților, poziționând învățarea ca un proces de descoperire. Astfel, elevii/studenții devin din ce în ce mai dornici să afle despre cum și de ce se dezvoltă limba. Cartea colectează informații practice despre o varietate de subiecte și cercetările din spatele lor într-un format ușor de utilizat.

Dan Manolescu a predat cursuri de limbă engleză ca limbă secundară în diferite instituții private și publice din New Jersey și New York între 1984 și 2017. El a adus contribuții valoroase la manualele personalizate publicate de ELS Language Centers în 2001, 2006 și 2013.

ALTE ANUNȚURI

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive