JAPONIA: LOCURI ȘI PEISAJE

Vineri, 13 decembrie 2019,  postat de Ronkov Lucian

Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara îi invită pe toți cei interesați, miercuri, 18 decembrie 2019, de la ora 18.30, în Sala polivalentă din incintă, la prezentarea cu titlul: JAPONIA: LOCURI ȘI PEISAJE, susținută de dr. Camelia Nakagawara.

Prin situarea sa nord-sud, așadar traversând toata gama climatică de la sub-arctic, la sub-tropical, arhipelagul Nipon se află și sub incidența activității seismice, a forței oceanului și a multor alte elemente naturale, care își spun cuvântul într-un mod uluitor de bogat. Cultura japoneză a fost marcată de această multitudine de factori geografici și climatici, care au format-o și definit-o de la începuturile ei istorice, constituind un vast repertoriu de imagini în toate formatele artistice imaginabile. În cadrul evenimentului va avea loc o prezentare a câtorva dintre locurile și peisajele uluitoare ale Japoniei, ce continuă să îi fascineze atât pe japonezi, cât și pe străini, atrăgând-i către ele.

Cu ocazia acestei prezentări vor fi anunțați și câștigătorii celor două burse de studiu a limbii japoneze la Tokyo pentru anul 2020.

Intrarea este liberă.

EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive