Lansarea proiectului Code-PEM, coordonat de UPT

Marti, 9 iulie 2019,  postat de Ronkov Lucian

Universitatea Politehnica Timișoara în calitate de coordonator, în colaborare cu partenerul norvegian SINTEF Industries, anunța începerea implementării proiectului EEA-0502-CTR. 2/2019 „Proiectarea combinatorială a unor pelicule inovative pentru plăcile bipolare ale electrolizoarelor cu membrane schimbătoare de protoni- acronim: Code-PEM”.

Proiectul este finanţat în cadrul competiţiei 2018 pentru „Proiecte Colaborative de Cercetare”, asociată Mecanismului Financiar SEE (EEA Grants), 2014-2021, încheiat între Statele Donatoare Norvegia, Islanda şi Liechtenstein şi Guvernul României. Autoritatea Contractantă este Unitatea Executivă pentru Finanțarea Invătămantului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), în calitate de Operator Program „Cercetare”.

Valoarea totală a proiectului este de 7.104.509,02 lei, din care 85% reprezintă contribuția EEA iar 15% reprezintă contribuția de la Bugetul de Stat. Proiectul Code-PEM își propune să contribuie la dezvoltarea reactoarelor electrochimice pentru obținerea hidrogenului, prin identificarea unor soluții de proiectare și realizare, optimizate din punctul de vedere al costului și a greutății, respectiv în condiții de fiabilitate îmbunătățită a principalului component-placa bipolară a electrolizoarelor cu membrane schimbătoare de protoni.

Mai multe detalii AICI.

CERCETARE - COOPERARE, EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive