UPT redeschide cursurile CISCO

Joi, 6 iunie 2019,  postat de Ronkov Lucian

Studii realizate la nivel mondial arată că există un decalaj între locurile de muncă din domeniul tehnologiilor informației și comunicațiilor (TIC) și candidații calificați pentru a le ocupa. Programul CISCO Networking Academy (NetAcad) și-a propus să reducă semnificativ acest decalaj, oferind studenților din întreaga lume cursuri de formare a competențelor IT. Aproape 100.000 de studenți au urmat cursurile NetAcad, de când a fost lansat programul în România, în 1998.

Încă de la început, CISCO Networking Academy a colaborat îndeaproape cu instituțiile de învățământ și cu instructorii pentru a dezvolta și furniza un curriculum care le oferă studenților competențe digitale, de rezolvare a problemelor, și abilități antreprenoriale de care au nevoie pentru a obține un loc de muncă, o promovare sau pentru a începe o afacere proprie.

Centrul de Educație Permanentă al Universității Politehnica Timișoara a intrat în structura Academiilor CISCO încă de la începuturile acestui program în România, întâi ca Academie Locală, iar ulterior a preluat și funcția de Academie Regionala (din RoEduNet), dezvoltând de-a lungul timpului noi academii locale în România și în Serbia.

Din iunie 2019, Centrul de Educație Permanentă relansează cursurile din cadrul acestei academii, având la dispoziție o bază materială mult îmbunătățită, cu kit-uri de training  fabricate în 2019 pentru cursurile de rețele de calculatoare și de securitatea rețelelor de calculatoare.

Într-o lume din ce în ce mai mult conectată la internet, nu e de mirare că apar teme și domenii noi, a căror importanță nu o poate contesta nimeni. Rețele, rutare și comutare, securitate și cybersecurity sunt termeni din ce în ce mai mult folosiți, dar în aceeași măsură e nevoie și de personal care să opereze cu aceștia.

În cadrul cursurilor CISCO de la Centrul de Educație Permanentă al UPT se vor învăța: Noțiuni de bază despre rețele (principiile și structura adresării IP și fundamentele conceptelor, mediilor și operațiunilor Ethernet); Configurarea routerului (arhitectura, componentele și operațiile ruterelor și comutatoarelor într-o rețea mică); Configurarea rețelei (configurarea routerele și comutatoarele pentru funcționalități avansate); Securitate cibernetică (dezvoltarea abilităților de bază necesare pentru gestionarea evenimentelor de securitate, protejând astfel sistemele și organizațiile de riscurile, amenințările și vulnerabilitățile în materie de cybersecurity); Securitate (gestionarea dispozitivele de rețea pentru a menține integritatea, confidențialitatea și disponibilitatea datelor și a dispozitivelor).

Mai multe informații privind conținutul cursurilor se găsesc aici.

Înscrierile la aceste cursuri se fac on-line aici.

ALTE ANUNȚURI, INFORMATIZARE

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive