Prof.dr.ing. Aurel Câmpeanu, Profesor Onorific al UPT

Joi, 23 mai 2019,  postat de Ronkov Lucian

Departamentul de Inginerie Electrică din cadrul Facultății de Electrotehnică și Electroenergetică a Universității Politehnica Timișoara a organizat joi, 23 mai 2019, în Sala Polivalentă a Bibliotecii Centrale a UPT, ceremonia acordării titlului academic de Profesor Onorific domnului prof.dr.ing. Aurel Câmpeanu.

Absolvent al Facultății de Electrotehnică din Craiova, promoția 1958, lucrează o scurtă perioadă la uzina Electroputere, după care, între 1961 – 1972 își începe cariera didactică la Institutul Politehnic Timișoara. Preocupat permanent de perfecționare, obține titlul de doctor inginer în 1969, sub conducerea academicianului Toma Dordea, cu teza „Studiul a două mașini sincrone cuplate mecanic, conectate la rețea comună”. Reîntors la Universitatea din Craiova, Facultatea de Inginerie Electrică, devine conducător de doctorat în 1988 (calitate în care a coordonat 25 de teze de doctorat), decan al facultății și prorector al universității, membru în Academia de Științe Tehnice, Doctor Honoris Causa al mai multor universități.

Activitatea profesorului Aurel Câmpeanu cuprinde toate componentele prin care un om se implică cu dăruire în viața comunității: activitate inginerească, didactică, de cercetare, de formare doctorală, administrativă, asociativă și de cooperare națională și internațională.

Reputat specialist pe plan internațional în domeniul mașinilor electrice, a predat în premieră națională cursul de Dinamica mașinilor electrice, a coordonat mai multe granturi internaționale și are trei brevete de invenție.

Profesorul Aurel Câmpeanu a fost legat mereu de Timișoara, „orașul tinereții sale”, așa cum îl numește, cu nostalgie. Colaborarea cu Univerasitatea Politehnica Timișoara a continuat și după plecarea la Craiova, distinsul profesor participând la toate sesiunile științifice organizate de UPT în domeniul său de activitate, dar și ca referent pentru zeci de teze de doctorat elaborate în cadrul UPT.

Pentru a răsplăti eforturile, realizările și întreaga activitate a prof.dr.ing. Aurel Câmpeanu, Senatul Universității Politehnica Timișoara a decis să-i acorde distinsului profesor titlul academic de Profesor Onorific, acesta fiind-i înmânat de conf.dr. Liviu Cădariu-Brăiloiu, prorector al UPT.

EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive