Prof.dr.ing. Vladimir Katic, Profesor Onorific al UPT

Miercuri, 22 mai 2019,  postat de Ronkov Lucian

Departamentul Bazele Fizice ale Ingineriei al Universității Politehnica Timișoara organizează vineri, 24 mai 2019, în Sala Mare a Senatului, începând cu ora 13:00, ceremonia decernării titlului academic de Profesor Onorific domnului prof.dr.ing. Vladimir Katic de la Universitatea din Novi Sad, Serbia.

Domnul Profesor Vladimir KATIC este o personalitate recunoscută în domeniul electronicii de putere aplicată în energetică. De-a lungul celor peste 30 de ani de activitatea științifică, s-a remarcat prin calitatea și numărul ridicat al comunicărilor științifice, al programelor de cercetare de înalt nivel științific. Temele de cercetare abordate sunt în domeniul energiilor regenerabile (energie solară și energie eoliană), calitatea energiei electrice, vehicule rutiere electrice, convertoare de putere.

Din 1998, domnul prof. Vladimir KATIC deține funcția de prodecan al Facultății de Științe Tehnice din cadrul Universității din Novi Sad. Face parte din diferite asociații profesionale prestigioase, naționale și internaționale.

Domnul profesor Vladimir KATIC este o personalitate cunoscută în Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică, prin numeroasele vizite făcute, ocazie cu care a susținut prelegeri de înaltă ținută științifică, deosebit de interesante. A fost inițiatorul unor proiecte de cercetare la care au participat cadre didactice din universitate. S-a ocupat îndeaproape de schimburile de studenți și cadre didactice dintre cele două universități. Domnul profesor Vladimir KATIC a susținut în permanență în mod activ dezvoltarea relațiilor de colaborare dintre cele două universități.

Din aceste motive, Senatul Universității Politehnica Timișoara, în ședința din 18.04.2019, a luat decizia decernării titlului de Profesor Onorific domnului prof.dr.ing. Vladimir KATIC.

EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive