ZILELE FILMULUI JAPONEZ

Luni, 20 mai 2019,  postat de Ronkov Lucian

Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara îi invită pe toți cei interesați în perioada 23-24 mai și 30-31 mai, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă a Bibliotecii UPT, la ZILELE FILMULUI JAPONEZ , eveniment organizat în colaborare cu Ambasada Japoniei în România.

PROGRAM

Joi, 23 mai, ora 18.00,  HAPPY FLIGHT

Filmul este despre Kazuhiro Suzuki, un copilot care încearcă să dobândească brevetul de pilot și Etsuko Saitō, un însoțitor de bord, care se află la prima sa misiune pe un avion al Nippon Airways 747-400, care zboară la Honolulu, Hawai, SUA. Dacă zborul trebuia să fie unul obișnuit, fără probleme, de această dată avionul are probleme tehnice serioase, care vor determina echipajul să ia cele mai bune măsuri pentru a ateriza în siguranță.

Regia:  Shinobu Yaguchi (2008), 1h43 min.

Vineri, 24 mai, ora 18.00, SHODO GIRLS

Povestea este plasată în „Orașul hârtiei” – Shikoku Chuo din Prefectura Ehime, oraș care se mândrește cu cea mai mare producție de hârtie din Japonia. Satoko este în ultimul an la liceul din localitate și președinta clubului de caligrafie. Viața clubului și a orașului ia o nouă direcție, când Ikezawa, un nou profesor de caligrafie sosit la liceu, începe șă facă demonstrații de scriere caligrafică.

Regia : Ryûichi Inomata (2010), 1h20

Joi, 30 mai, ora 18.00, THE CHIEF OF SOUTH POLAR

Filmul este o comedie spumoasă care are loc în condițiile climatice extreme de la Polul Sud, având printre protagoniști pe Masato Sakai, unul dintre actorii preferați ai publicului tânăr din Japonia. (www.cinemagia.ro)

Regia: Shûichi Okita (2009), 2h5min.

Vineri, 31 mai, ora 18.00, SWING GIRLS

Filmul este o comedie despre un grup de fete care formează un big band. Pelicula a câștigat numeroase premii la cea de-a 28-a ediție a Academiei Japoneze de Film, cum ar fi premiul pentru cel mai popular film și premiul de debut pentru actrițele Yuta Hiraoka și Juri Ueno.

Regia:  Shinobu Yaguchi (2004), 1h45.

 

Partener: Asociația Yamato Timișoara.

Filmele sunt traduse în limba română.

Intrarea este liberă.

EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive