Firmele italiene vor o relație mai strânsă cu UPT

Sambata, 6 aprilie 2019,  postat de Ronkov Lucian

Perioada de tranziție în care România era atractivă pentru investitorii străini doar prin prisma forței de muncă ieftine s-a cam încheiat, astfel încât managerii caută deja noi strategii de dezvoltare a afacerilor în viitor. În acest sens, vineri, 5 aprilie 2019, la Rectoratul UPT a fost semnat un acord cadru de colaborare cu Confindustria România, o asociație a întreprinzătorilor italieni din România, în marea majoritate întreprinderi mici și mijlocii.

Cadrul general de colaborare vizează o pregătire la nivel superior a viitorilor angajați din firmele italiene, relațiile de cooperare dintre UPT și Confindustria Romania urmând să fie dezvoltate printr-o serie de acțiuni:

· promovarea activităților de cercetare-dezvoltare și transferului tehnologic, în special pe domenii prioritare;

· promovarea unor programe de formare continuă, studii postuniversitare și masterale, doctorate, teme de cercetare;

· asigurarea cadrului pentru efectuarea practicii studenților în cadrul companiilor asociate Confindustria Romania;

· generarea de rezultate de interes economic și stimularea transformării rezultatelor de cercetare în produse, tehnologii și servicii noi sau îmbunătățite, cu cerere pe piață;

· dezvoltarea infrastructurii de cercetare;

· dezvoltarea resursei umane angajate în cercetare și producție;

· înființarea de laboratoare întegrate de cercetare etc.

La semnarea acordului au fost prezenți dl Roberto Marchetto, președintele Territoriale Timiș din cadrul Confindustria Romania, dl Niccolò Maso, consulul onorific al Republicii Italiene la Timişoara, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Șerban, rectorul Universității Politehnica Timișoara, și prof.univ.dr.ing. Marius Oteșteanu, prorector al UPT.

EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive