UPT se implică în dezvoltarea învățământului preuniversitar

Joi, 28 martie 2019,  postat de Ronkov Lucian

În contextul exercitării Președinției Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, în perioada 31 martie – 2 aprilie 2019, la Timișoara, se va desfășura Reuniunea directorilor generali pentru învățământ preuniversitar, un eveniment organizat de Ministerul Educației Naționale, la care Universitatea Politehnica Timișoara este partener, având atribuții de coordonare a activității și a relației cu autoritățile la nivel local. Programul complet al reuniunii poate fi consultat aici.

Învățământul preuniversitar a fost, dintotdeauna, un partener al Universității Politehnica Timișoara în condițiile în care pregătește viitorii studenți ai instituției. Parteneriatul cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, ca și cele cu autoritățile locale și centrale, sunt precizate și în Planul strategic de dezvoltare al UPT. Pe de altă parte, universitatea acordă o importanță deosebită parteneriatului cu mediul economic. Prin înființarea Comitetului Director, UPT s-a deschis către mediul economic, care vine cu solicitările de piață, cu cerințele tehnologice care sunt implementate în marile companii.

În condițiile în care se constată un deficit de personal în domeniul tehnic, Universitatea Politehnica Timișoara, prin expertiza pe care o are atăt în domeniul formării profesionale a tinerilor, cât și al relației cu mediul economic, se alătură eforturilor specialiștilor din domeniul educației la toate nivelurile, pentru găsirea unor soluții viabile de a atrage tinerii către învățământul tehnic.

Prin efortul comun al instituțiilor de învățământ superior, al inspectoratelor școlare, al autorităților centrale și locale, învățământul tehnic se poate dezvolta astfel încât să contribuie la creșterea economică și la dezvolarea regiunii.

În urmă cu o lună, UPT a găzduit Întâlnirea membrilor din Grupul de lucru pentru învățământul profesional și tehnic al Comisiei Europene, în contextul exercitării Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, ocazie cu care au fost prezentare exemple de bune practici și au fost expuse și analizate problemele și perspectivele învățământului profesional.

EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive