„Biciul disprețului” – lansare de carte

Marti, 19 martie 2019,  postat de Ronkov Lucian

În 19 martie 2019, la ora 17:00, la Universitatea Politehnica Timișoara, va avea loc lansarea microromanului expresionist „Die Peitsche im Antlitz. Geschichte eines Gezeichneten” / „Biciul disprețului. Povestea unui stigmatizat”, de Franz Xaver Kappus, cu un studiu introductiv de William Totok, traducerea din germană și note de Werner Kremm. Volumul a apărut la Editura Muzeului Național al Literaturii Române din București (2018).

Evenimentul este organizat de Facultatea de Științe ale Comunicării din cadrul Universității Politehnica Timișoara, în colaborare cu Societatea Culturală Româno-Germană și cu Centrul Cultural German din Timișoara. Partener al evenimentului este Muzeul Național al Literaturii Române din București.

Manifestarea se va desfășura în Sala Polivalentă a Bibliotecii UPT (Bd. Vasile Pârvan nr. 2B), în prezența editorilor și traducătorilor William Totok (Berlin) și Werner Kremm (Timișoara).

În centrul evenimentului, se situează așadar trei personalități de seamă ale căror nume sunt strâns legate de orașul nostru: Franz Xaver Kappus, un scriitor și jurnalist de etnie germană născut la Timișoara și devenit celebru în întreaga lume în primul rând ca destinar al scrisorilor marelui poet Rainer Maria Rilke („Scrisori către un tânăr poet”), publicate în 1929, precum și doi membri cofondatori ai Grupului de acțiune Banat (Aktionsgruppe Banat), William Totok și Werner Kremm, cunoscuți pentru activitatea lor literară și publicistică.

EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive