Daniel Dorobanțu live, la Biblioteca UPT

Marti, 8 ianuarie 2019,  postat de Ronkov Lucian

Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara va găzdui joi, 10 ianuarie 2019, începând cu ora 18:00, un concert susținut de artistul Daniel Dorobanțu, unul dintre pionierii muzicii ambientale din România. Intrarea este liberă.

De la debutul său în 1995, Daniel Dorobanțu a produs 11 albume de studio, numeroase lucrări de artă video, instalații, spectacole live și experimente multimedia.

Arta lui este o mărturie a unei viziuni dense despre explorare și căutare în sfera nedefinitului. Îl motivează un interes de lungă durată și o cercetare continuă asupra naturii inspirației însăși și asupra aspectelor contemplative și meditative ale procesului artistic.

În 1995, Daniel Dorobanțu a fondat Thy Veils ca proiect individual de studio iar 13 ani mai târziu îl transformă într-un ansamblu de artă sincretică. E singura trupă din România invitată la Festivalul Sziget timp de trei ani consecutiv.

Între proiectele recente ale artistului se numără cine-concertele din “seria de basm”. Elemente arhaice, primordiale, de mitologie și folclor românesc sunt aduse în modernitate prin cele mai actuale tehnici de producție și prezentare audio-vizuală.

EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive