Siguranța în construcții, dezbătută la UPT de specialiști din 9 țări

Vineri, 23 noiembrie 2018,  postat de Ronkov Lucian

Universitatea Politehnica Timișoara este gazda unei importante reuniuni științifice europene privind creșterea siguranței clădirilor din zonele seismice, mai precis a ședinței Comitetului tehnic TC13: “Proiectarea antiseismică” a Convenției Europene de Construcții Metalice (ECCS), împreună cu Grupul de lucru SC8-WG2 privind structurile metalice și compozite (oțel-beton) din cadrul Eurocode 8, norma europeană pentru proiectarea antiseismică.

La eveniment participă 28 de specialiști din 9 țări europene care, prin prezentări și discuții, pot conduce la îmbunătățirea și actualizarea acestei norme. Din Departamentul de Construcții Metalice și Mecanica Construcțiilor (CMMC) de la Universitatea Politehnica Timișoara, la eveniment participă 7 specialiști.

Demn de menționat este faptul că Universitatea Politehnica Timișoara, prin Departamentul CMMC, are 3 specialiști care participă în comisiile de redactare ale noilor Eurocode-uri structurale care urmează a intra în aplicare în 2020 și 6 membri în grupurile de lucru care propun, analizează și evaluează noile prevederi de proiectare din aceste norme.

EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive