Câștigătorul „Procesului Secolului” pentru România, la UPT

Miercuri, 21 noiembrie 2018,  postat de Ronkov Lucian

Sala Senatului Universității Politehnica Timișoara va găzdui joi, 22 noiembrie, începând cu ora 14:00, manifestarea omagială dedicată evenimentelor: 100 de ani de România, 90 de ani de Radio România, 2 ani de la lansarea Proclamației de la Timișoara – „Cadastru domeniu de importanță națională”. Evenimentul, care face parte din Campania națională -„Cadastrul pe înțelesul tuturor-Nouă chiar ne pasă!”, este organizat de Prefectura Județului Timiș, Radio România „Antena Satelor”, Centrul „PIFCA” Timișoara, „AEF” România, Universitatea Politehnica Timișoara și Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară prin Oficiul Timiș, iar finalizarea lucrărilor se va realiza prin transmiterea în direct a emisiunii „Cadastrul pe înțelesul tuturor”, la Radio România „Antena Satelor”, între orele 17 – 19.

Invitat de onoare este domnul colonel(r) ing. Marin Alniței,  coordonatorul echipei de specialiști care a câștigat Procesul Secolului, pentru România, la Curtea Internațională de Justiție de la Haga, în diferendul cu Ucraina privind delimitarea platoului continental al Mării Negre. Acest câștig teritorial al României, singurul de după 1 Decembrie 1918, constă în 9700 kmp de teritoriu național suveran (aproximativ 80% din platoul continental aflat în dispută), zonă economică foarte bogată în resurse de hidrocarburi – petrol și gaze naturale – care pot asigura independența energetică a României pentru cel puțin 15 ani.

De asemenea, la eveniment participă reprezentați ai organizatorilor, Curții de Apel Timișoara, specialiști din județele: Suceava, Botoșani, Tulcea, Gorj, Arad, Hunedoara, Timiș, primari care au dovedit interes pentru clarificarea patrimoniului gestionat, fermieri, studenți, persoane care s-au implicat în derularea proiectului general „Cadastrul în economia de piață cu aplicabilitate în domeniul administrației publice locale”.

EVENIMENT

Căutare

Anunțuri recente

Categorii

Arhive