Zilele Filmului Brazilian

Joi, 8 noiembrie 2018,  postat de Raluca ILISIE

Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara organizează în perioada 14 – 16 noiembrie cea de-a 3-a ediție a Zilelor filmului Brazilian, eveniment realizat în colaborare cu Ambasada Braziliei la București. Proiecțiile vor avea loc în Sala Polivalentă a Bibliotecii UPT.
Veți putea viziona două filme de lung-metraj (Paradisuri artificiale și Xingu) și un documentar (Oscar Niemeyer – Viața ca o suflare).

Miercuri, 14.11, ora 18.00: Paraísos Artificiais/ Paradisuri artificiale
Regia: Marcos Pradoș (2012); 1h36 min.
Filmul prezintă povestea a două fete care se decid să petreacă aventura vieții lor la un festival de muzică pe plaja Braziliei. Ele vor experimenta toate plăcerile regăsite în acest loc până în zori de zi, trăind cu impresia că lucrurile nu ar putea fi mai frumoase. Oare aceste lucruri vor rămâne așa până la sfârșit?

Joi, 15.11, ora 18.00: Xingu/ Xingu
Regia Cao Hamburger (2011); 1h42min.
Bazat pe întâmplări reale, filmul urmărește aventurile a trei frați care participă la o expediție în Roncador-Xingu. Această expediție duce la crearea Parcului Național Xingu, care va fi prima rezervație amerindiană din Brazilia.

Vineri, 16.11, ora 18: Oscar Niemeyer- A vida é um sopro/ Oscar Niemeyer – Viața ca o suflare
Regia lui Fabiano Maciel (2009); 1h30min.
Documentarul prezintă viața, lucrările și filosofia lui Oscar Niemeyer, un om considerat un geniu și un om de un spirit deosebit.

Filmele sunt subtitrare în limba engleză.
Intrarea este liberă.

EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive