Un profesor de la UPT, președinte la Academia Română, filiala Timișoara

Miercuri, 17 octombrie 2018,  postat de Raluca ILISIE

În data de 24 septembrie 2018, în Aula festivă a filialei din Timișoara a Academiei Române a avut loc ședința de alegere a noului președinte al filialei pentru un mandat de patru ani. Ședința a fost condusă de către academicianul Răzvan Teodorescu, vicepreședinte al Academiei Române.

Prin votul unanim al membrilor timișoreni ai Academiei Române, ca președinte al filialei a fost ales academicianul Dan Dubină, profesor la Universitatea Politehnica Timișoara, Facultatea de Construcții, Departamentul de Construcții Metalice și Mecanica Construcțiilor (CMMC), specialist și cercetător de înaltă și aleasă clasă științifică națională și internațională în domeniul construcțiilor metalice, discipol, succesor și continuator al binecunoscutului academician Dan Mateescu. Alegerea a fost validată în 26 septembrie de către Prezidiul Academiei, iar în 3 octombrie, Cancelaria Academiei a emis decizia de numire.

Academicianul Dan Dubină a fost membru corespondent al Academiei Române din 2010, iar din aprilie 2015 este membru titular cu drepturi depline. Academicianul Dan Dubină este, de asemenea, cercetător principal I și șef Secție Construcții Metalice și Sudură din cadrul Centrului de Cercetări Tehnice Fundamentale și Aplicate (CCTFA) al Academiei Române – Filiala Timișoara.

Citește mai mult aici.

ALTE ANUNȚURI

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive