UPT, „centrul” tehnologiilor neconvenționale

Luni, 1 octombrie 2018,  postat de Laura Mirică

Sub egida Academiei de Științe Tehnice din România, Universitatea Politehnica Timișoara, în colaborare cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Asociația Română de Tehnologii Neconvenționale,  organizează, în perioada 4-6 octombrie 2018, Conferința Internațională de Tehnologii Neconvenționale – ICNcT 2018.

Conferința face parte din cea mai reprezentativă galerie de manifestări științifice globale de acest gen și are o tradiție de 47 de ani în lumea științifică. Ediția a XIX-a 2018 abordează contextul actual în care nanotehnologiile reprezintă viitorul planetei, iar importanța lor în dezvoltarea economică a regiunilor este considerată determinantă.

În prima zi vor avea loc și acțiuni comemorative la 1 an de la decesul profesorului emerit dr.ing. dr.doc.ș.t. dhc. Aurel Carol Nanu, „pionierul” tehnologiilor neconvenționale din Romania. Cu această ocazie, începând cu ora 15:00 va avea loc o Adunare Generală comemorativă în sala 193 din Facultatea de Mecanică a UPT, căreia i se va atribui numele „Aurel Carol NANU”.

Personalitate științifică de prim rang, inconfundabilă pe plan național și internațional, profesorul Aurel Nanu este un nume de referință a tehnologiei materialelor. Începând cu anul 1924, disciplina de Tehnologia materialelor se studiază pornind de la școala de tehnologie din Timișoara, iar după 1965 predarea acestei discipline se face având la bază cursul profesorului Aurel Nanu, care a imprimat o nouă concepție, fenomenologică, în tehnologia materialelor, contribuind decisiv la ridicarea acesteia la rang de știință. A condus și finalizat, în cei peste patruzeci de ani, numărul record de peste 80 de teze de doctorat, autorii obținând titlul de doctor în științe tehnice.

Ceremonia de deschidere a Conferinței ICNcT 2018 va avea loc vineri, 5 octombrie, la ora 9:30, în amfiteatrul K1 al Centrului de Conferințe al UPT, și va fi urmată de prezentări ale lucrărilor, în plen și pe secțiuni. O valoare adăugată este acordată evenimentului academic prin cooptarea în comisia științifică internațională a unor personalități remarcabile din domeniul tehnologiilor neconvenționale. Lucrările prezentate în cadrul Conferinței vor fi publicate în publicația științifică „Nonconventional Technologies Review“, indexată în mai multe baze de date internaționale.

EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive