Curs în domeniul nano-particulelor, susținut de prof.dr.ing. Hisao Morimoto la UPT

Joi, 6 septembrie 2018,  postat de Laura Mirică

În cadrul Acordului ERASMUS+ KA107 „Mobilities with Partner Countriesʺ în domeniile Inginerie mecanică și Ingineria materialelor, stabilit de Universitatea Politehnica Timișoara cu Universitatea Toyo, Japonia, prof.dr.ing. Hisao MORIMOTO va susține, în perioada 10 – 18 septembrie 2018, la Facultatea de Mecanică a UPT, cursul „Self-organization of magnetic nano/micro-particles and its biological and biomedical applications”.

Domnul profesor Hisao MORIMOTO este în prezent Director adjunct al Bio – Nano Electronics Research Centre, Profesor la Graduate School of Interdisciplinary New Science și Department of Mechanical Engineering, de la Universitatea Toyo, Japonia. A parcurs studiile universitare la Universitatea Toyo, unde a obținut titlul de Doctor inginer in Inginerie mecanică în 1998. În perioada 1998 – 2001 a fost cercetător științific la Mitsubishi Research Institute. Între 2001 și 2004 a fost cercetătorștiințific, bursier al Fundației Japan Society for the Promotion of Science (JSPS) la Graduate School of Engineering, University of Tokyo. Din 2004 a revenit la Universitatea Toyo, inițial ca cercetător post-doctoral la Bio – Nano Electronics Research Centre, iar mai apoi cadru didactic – din anul 2014 fiind profesor universitar.

Cursul are drept subiect conceptul “bio – nano fusion science”. Conținutul cursului se referă la studii recente privind auto-organizarea nano/micro – particulelor magnetice, fiind prezentate aplicații ale acestora în domeniile medical și biomedical, ca un exemplu de cercetare în “bio – nano fusion science”. Studenții vor învăța despre concepte de bază ale nanotehnologiei și metode analitice utilizate în domeniul nanoștiintelor.

Cursul va putea fi audiat la Facultatea de Mecanică, sala 196, după programul care se găsește aici. Deși este destinat în special doctoranzilor și post-doctoranzilor, cursul este deschis studenților și comunității academice interesate de tematica prezentată.

Persoana de contact pentru informații suplimentare: Prof.dr.ing. Floriana Daniela Stoian

EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive