O generaţie de elită a Politehnicii timişorene, la 60 de ani de la absolvire

Marti, 22 mai 2018,  postat de Raluca ILISIE

Orice şcoală se mândreşte cu absolvenţii săi, mai ales când aceştia ajung să aibă cariere remarcabile. Iar Universitatea Politehnica Timişoara a ajuns, în aproape un secol de existenţă, să dea o pleiadă de personalităţi care, pe lângă o carieră de excepţie, au contribuit în mod decisiv la dezvoltarea zonei, a ţării şi chiar dincolo de hotarele acesteia.

Fără îndoială, generaţia care a absolvit Facultatea de Electrotehnică a Politehnicii timişorene în 1958 a fost una strălucită. Această generație se reuneşte în aceste zile la Alma Mater pentru a sărbători 60 de ani de la absolvirea facultăţii.

Programul aniversar începe în 25 mai, la ora 11:00, în Sala Polivalentă a Bibliotecii Centrale a Universităţii Politehnica Timişoara, cu o adunarea festivă intitulată „60 de ani de la absolvirea Facultăţii de Electrotehnică din Timişoara”, din program fiind nelipsite tradiţionalul Gaudeamus Igitur, apelul sărbătoriţilor, cuvintele de salut ale rectorului UPT, Viorel-Aurel Şerban, ale preşedintelui Fundaţiei Politehnica, Ivan Bogdanov, dar şi un moment de reculegere în memoria celor dispăruţi. Urmate, bineînţeles, de luările de cuvânt şi schimburile de opinii ale absolvenţilor promoţiei Electro 1958. Cu acest prilej, Nicolae Muntean, referent oficial, va prezenta volumul omagial „Drumuri în viaţă”, editat de Alexandru Nichici și Editura Politehnica, o adevărată frescă a celor trăite de absolvenţii acelei generaţii, din perioada studenţiei şi până în prezent.

Sâmbătă, 26 mai, de la ora 10:00, în frumoasa Sală a Senatului Universităţii Politehnica Timișoara, din clădirea Rectoratului, este prevăzută o dezbatere publică, moderată de Marius Popa, între foști și actuali studenți și absolvenți ai Politehnicii având ca tematică „Un arc peste timp: Mai există rețete ale succesului? Mai există modele de viață în orașul cu cea mai mare viteză a internetului? Cine învață mai nou pe cine?”

Programul aniversar mai cuprinde vizitarea Timişoarei, dar şi o excursie la Băile Herculane şi împrejurimile acesteia.

EVENIMENT

Căutare

Anunțuri recente

Categorii

Arhive