S-a stins din viață eminentul savant timișorean Peter Freund

Luni, 12 martie 2018,  postat de Raluca ILISIE

Conducerea Universității Politehnica Timișoara a primit cu adâncă tristețe vestea trecerii la cele veșnice a eminentului savant prof. univ. dr. hab. ing. Peter George Oliver Freund, profesor emerit la Universitatea din Chicago.

Născut la Timișoara și absolvent al Politehnicii, dl. Peter George Oliver Freund s-a distins în domeniul fizicii teoretice prin cercetările și descrierile fenomenelor fizice în spații cu mai multe dimensiuni, în contextul mai larg al unificării câmpurilor fizice, ajungând la o serie de rezultate de pionierat în domeniul supersimetriilor, respectiv a teoriei corzilor sau a stringurilor (adică a particulelor elementare privite nu ca obiecte punctiforme, ci ca obiecte extinse în spațiu).

Cercetător, fizician și profesor, a fost distins cu înaltul titlu de Doctor Honoris Causa al Universității Politehnica Timișoara în anul 2014, precum și cu cel de cetățean de onoare al municipiului Timișoara în 2016.

Domnul Profesor Peter G.O. Freund a contribuit de-a lungul anilor la o creştere substanţială a vizibilităţii internaţionale a Departamentului de Fizică de la Universitatea Politehnica Timişoara și nu numai.  Peter G.O. Freund a publicat una din lucrările sale, Ideas of Space, în Buletinul Ştiinţific al Universităţii Politehnica din Timişoara.

Dumnezeu sa-l odihnească în pace!

ALTE ANUNȚURI

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive