Apel Water Works 2017

Marti, 16 ianuarie 2018,  postat de Raluca ILISIE

Programarea comună (JPI) a fost elaborată de Comisia Europeană (CE) în 2008, ca mijloc de avansare în formarea și realizarea Spațiului European de Cercetare (ERA). Pentru a susține și sprijini dezvoltarea schimbărilor sociale și pentru a facilita creșterea economică viitoare, este necesar să ne concentrăm în mod mai larg asupra unor teme prioritare selectate care prezintă provocări semnificative, dar și să ofere oportunități reale de colaborare. Inițiativele de inovare pe plan comun privesc într-o manieră coordonată aceste provocări societale majore, comune și europene, prin alinierea eficientă a programelor naționale de cercetare, prin utilizarea mai eficientă a fondurilor publice europene limitate pentru CDI și prin extinderea legăturilor cu diverse inițiative internaționale.

Water-JPI este una din cele 10 inițiative de programare comună.

La mijlocul lunii februarie, Water-JPI va lansa apelul: Closing the Water Cycle Gap – Sustainable Management of Water Resources 

Depunerea va fi organizată pe 2 etape:

- Faza 1: pre-propunere – termen limită aprox. 2 luni de la lansarea apelului

- Faza 2: propunerea de proiect – termen limită aprox. 6 luni de la lansarea apelului

Apelul este concentrat pe 3 teme principale:

- Enabling Sustainable Management of Water Resources;

- Strengthening Socio-economic Approaches to Water Management;

- Supporting Tools for Sustainable Integrative Management of water Resources.

În România, apelul va fi coordonat de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învatământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI). Nu se solicită co-finanțare.

Consorțiile ar trebui să cuprindă cel puțin trei parteneri din trei țări participante diferite, dintre care cel puțin două ar trebui să fie din state membre ale UE sau țări asociate H2020. Finanțarea cercetătorilor participanți va fi asigurată de organizațiile lor naționale de finanțare, în conformitate cu condițiile naționale de eligibilitate.

Țări participante la Water-JPI 2018: Belgia, Brazilia, Cipru, Egipt, Estonia, Finlanda, Franta, Irlanda, Israel, Italia, Moldova, Olanda, Norvegia, Polonia, Romania, Africa de Sud, Spania, Suedia, Tunisia

Pentru mai multe informații și/sau în cazul în care doriți să depuneți un proiect în cadrul acestui apel vă rugam să vă adresați Biroului de Promovare si Consiliere Proiecte (0256403122).

CERCETARE - COOPERARE

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive