Transport urban verde în Timișoara

Marti, 19 decembrie 2017,  postat de Raluca ILISIE

Universitatea Politehnica Timișoara în colaborare cu Clusterul de Energii Sustenabile din România- ROSENC a organizat, la Facultatea de Management în Producție și Transporturi, un workshop prevăzut în cadrul agendei de implementare a proiectului Electric, Electronic and Green Urban Transport Systems – eGUTS, cod proiect DTP1-1-454-3.1-eGUTS, proiect finanțat de către Uniunea Europeană prin programul INTERREG-Danube și co-finanțat de către Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării Regionale.

Proiectul eGUTS este implementat în cadrul axei prioritare 3 O conectare mai bună și responsabilă a energiei în zona Dunării, obiectivul principal fiind Sprijinirea sistemele de transport ecologice și asigurarea accesibilității echilibrate în zonele urbane și rurale. Bugetul total este de 1.819.075 Euro, din care 1.468.013,75 Euro din fonduri ERDF și 78.200 Euro din fonduri IPA.

Workshop-ul a avut ca temă viitorul transportului verde în Timișoara, fiind prezentate în cadrul acestuia o serie de studii comparative privind transportul urban în țările dunărene respectiv analizele unor modele demonstrative privind utilizarea energiei verzi în transporturi. Prezența la eveniment a fost numeroasă prin participarea activă unei game largi de stakeholderi din domeniul transporturilor, energiei verzi etc.

Informații suplimentare referitoare la acest eveniment pot fi obținute adresându-vă echipei de proiect la adresa eguts.dtp@gmail.com (Manager Proiect: S.L.dr. ing. Ilie Mihai TĂUCEAN) respectiv prin accesarea site-ului proiectului eGUTS: http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/eguts.

CERCETARE - COOPERARE

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive