Profesorul László MAKRA va preda la UPT

Joi, 23 noiembrie 2017,  postat de Lorena VASILESCU

In perioada 11 – 15.12.2017, Prof. univ. Dr. Habilitat László MAKRA de la Facultatea de Agricultură, Universitatea din Szeged, Ungaria, va efectua un stagiu de predare în cadrul Programului Erasmus+. În program sunt prevăzute sesiuni de cursuri pentru studenţii Facultăţilor de Mecanică şi Electrotehnică şi Electroenergetică, respectiv Chimie Industrială şi Ingineria Mediului. Programul de conferințe este indicat aici.

Profesorul László MAKRA este cunoscut pe plan internaţional ca reputat specialist climatolog, dar și colaborator al UPT, participând ca recenzor în comisiile de susţinere a lucrărilor de doctorat, fiind totodată și un colaborator asiduu în proiecte de tip POSDRU şi transfrontaliere HU-RO. Cercetările Domniei sale din domeniul aerosolilor şi bio-aerosolilor au contribuit esenţial la dezvoltarea studiilor climatologiei polenurilor şi a corelaţiilor dintre concentraţiile de polen din atmosferă şi incidenţa crescută a bolilor respiratorii.

Nu în ultimul rând, merită remarcată experiența pe care distinsul profesor a câștigat-o în timpul expedițiilor din Rep. Pop. Chineză (1990, 1994) și expediția indoneziană (1996), în care au fost studiate particularităţi ale concentraţiei de aerosoli din zona regiunii deşertice Takla Makan, respectiv ale zonei oceanice limitrofe Arhipelagului Indonezian.

DIDACTIC

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive