Bilanț campanie donare de sânge

Vineri, 17 noiembrie 2017,  postat de Lorena VASILESCU

Campania de donare de sânge „O picătură pentru viaţă”, organizată de Universitatea Politehnica Timişoara în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timişoara în perioada 13 – 17 noiembrire, încheie seria de manifestări din Săptămâna Politehnicii, ce a marcat împlinirea a 97 de ani de existenţă a UPT.

Potrivit organizatorilor, Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, la finalul campaniei, peste 120 de persoane, studenţi şi cadre didactice, au donat peste 50 de litri de sânge.

Organizatorii şi-au asumat şi misiunea de a informa populaţia cu privire la importanţa existenţei unei rezerve de sânge în spitalele din judeţul nostru, cât de a-i conştientiza şi sensibiliza pe studenţi asupra actului de donare de sânge. Este necesar să se înţeleagă că acest produs biologic nu are un preţ, iar dăruirea lui (prin actul donării) vine în sprijinul sistemului medical, în vederea salvării multor vieţi omeneşti.

„Mulţumim studenţilor pentru gestul lor altruist. Acţiunea a reprezentat un succes în special prin prisma faptului că studenţii au conştientizat faptul că prin actul de donare de sânge ajutăm pacienţii din spitale. Din sângele unui donator se pot ajuta trei persoane şi astfel se pot salva trei vieţi. Actele de donare de sânge ar trebui să continue şi în afara acestor campanii, dat fiind faptul că rezerva existentă la acest moment este mult sub necesar”, a precizat doamna dr. Rodica Lighezan, directorul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Timişoara.

ALTE ANUNȚURI

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive