Universitatea Politehnica Timișoara, de 97 de ani un reper în peisajul academic din România

Marti, 7 noiembrie 2017,  postat de Lorena VASILESCU

Universitatea Politehnica Timişoara aniversează 97 de ani de la înfiinţare. La 11 noiembrie 1920, la Timișoara lua ființă, prin decret regal semnat de Ferdinand I al României, prima instituție de învățământ superior din vestul României, Școala Politehnică, drept răspuns la necesitatea societății de a forma ingineri, în contextul industrializării aflate în plină ascensiune.

Astăzi, Universitatea Politehnica Timișoara este o instituție de învățământ și cercetare avansată, recunoscută la nivel mondial pentru calitatea pregătirii studenților, pentru rezultatele obținute în cercetare și pentru acordurile și parteneriatele încheiate în toată lumea. Nu în ultimul rând, încă de la înființare, Universitatea Politehnica Timișoara a acordat sportului o importanță aparte, considerând că sănătatea trupului și a spiritului sunt strâns legate.

„În cei 97 de ani de existenţă, peste 125.000 de absolvenți au dus mai departe  spiritul Politehnicii, au devenit specialiști și au contribuit esențial la dezvoltarea cercetării și economiei României. Cu o bază materială de invidiat, Universitatea Politehnica duce mai departe  renumele şcolii tehnice timişorene, atât prin calitatea pregătirii studenţilor, cât şi prin cercetarea ştiinţifică la cel mai înalt nivel şi, nu în ultimul rând, prin activităţile culturale și sportive pe care le promovează”, declară prof.dr.ing. Viorel-Aurel Şerban, rectorul Universităţii Politehnica Timişoara.

Detaliile tuturor evenimentelor care vor fi organizate cu acest prilej în perioada 8 – 15 noiembrie le puteți vedea aici.

EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive