Prestigiosul premiu „Excellence in Global Contribution” câștigat de cercetători din cadrul Universității Politehnica Timișoara

Luni, 30 octombrie 2017,  postat de Lorena VASILESCU

Statutul de instituție de elită în cercetare al Universității Politehnica Timișoara este reconfirmat prin recentul premiu obținut de domnii Radu-Emil Precup, Mircea-Bogdan Rădac și Stefan Preitl la Gala Scopus Awards, organizată pentru a doua oară de Elsevier în România, în 26 octombrie 2017, la Iași. Cele trei cadre didactice ale Universității Politehnica Timișoara au fost recompensate cu premiul „Elsevier Scopus Award for Excellence in Global Contribution”, pentru cercetare în domeniile: conducerea și ingineria sistemelor, inteligență artificială, inginerie electrică și electronică.

Reamintim că în anul 2015, ȋntr-un clasament realizat de Scopus, prof.univ.dr.ing. Radu-Emil Precup a fost desemnat cel mai bun cercetător din lume în domeniul automaticii, iar în anul 2016, echipa d-lui prof. Radu-Emil Precup a obținut premiul „Grigore Moisil“ al Academiei Române, la secţiunea „Stiinţa şi tehnologia informaţiei”, pentru grup de trei lucrări: „Contribuţii la optimizarea sistemelor fuzzy”. Totodată, domnul prof.dr.ing. Precup a primit în 2015 premiul Excelenței în cercetare din partea Universității Politehnica Timișoara, deschizând seria premilor pe care conducerea UPT le acordă pentru recunoașterea și sprijinirea cercetătorilor de elită ai instituției.

Radu-Emil Precup și Mircea-Bogdan Rădac au mai obținut Premiul Spiru Haret pentru Educaţie, mediu, IT, acordat în 2016 de Academia Română. Precizăm, de asemenea, că un studiu realizat anul 2017 de site-ul IIoT World îl clasează pe domnul profesor dr. ing. Radu-Emil Precup între primii 10 cercetători din domeniul inteligenței și automatizării artificiale.

Pentru Universitatea Politehnica Timișoara obținerea premiului „Excellence in global contribution” reprezintă o continuare a rezultatelor de excepție în domeniul cercetării. Trendul ascendent al numărului de articole publicate de membrii comunității academice din UPT în reviste și proceedings-uri din circuitul ISI – Web of Knowledge – fiind menținut și în ultima perioadă de evaluare: de la 505 articole publicate în anul 2015 s-a ajuns la peste 700 în anul 2016.

Cu această ocazie îi felicităm pentru impresionanta muncă de cercetare depusă care le-a adus aprecieri și recunoaștere la cel mai înalt nivel.

CERCETARE - COOPERARE

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive