Zilele Culturii Portugheze la Biblioteca UPT

Joi, 18 mai 2017,  postat de Lorena VASILESCU

Institutul Camões din București, Centrul de Limba Portugheză al UVT și Biblioteca Universității Politehnica Timișoara vă invită la Zilele Culturii Portugheze.

Evenimentele debutează  marți, 23 mai, în holul central al Bibliotecii UPT cu expozițiile de grup Dorul este traductibil, de Alexandra Trofin & Sandra Andrei (UPT) și Storytiles, de Radu Sticlea (UVT).

Expozanții, foști studenți Erasmus în Portugalia, la Coimbra și Porto împărtășesc fărâme personale din experiența lusitană. Dacă Dorul este traductibil este un parcurs intern al relației cu spațiul, arhitectura, culorile, uimirea descoperirii și învățării unui univers complet nou, Storytiles ne dezvăluie orașul Porto prin ochii colecționarului de azulejo – plăci de faianță pictate și culese de pe clădirile de marcă ale orașului. Totul reprodus prin fotografie. Dorul se împletește cu drumul, iar amândouă se traduc în emoție și culoare.

Expozițiile vor rămâne în Holul central al Biblioteca UPT până în data de 23 iunie.

La etajul 3 al Bibliotecii UPT  veți găsi expoziția de carte a celor mai importanți autori de limbă portugheză și limbă portugheză braziliană, din colecțiile sale.

Joi, 25 mai, de la ora 18:00 (Sala Polivalenta-Biblioteca UPT), ne întâlnim cu filmul portughez. Comedia dramatică  Goodnight Irene este primul lung metraj al regizorului Paolo Marinou-Blanco. Alex este un actor englez ratat, bătrân și solitar. Bruno e un tânăr lăcătuș retras, dedicat obsesiei sale: să lupte împotriva trecerii timpului. Pentru asta dă buzna în casele altora, ca să înregistreze crâmpeie din viață. Atât Bruno cât și Alex împărtășesc aceeași obsesie pentru Irene, o pictoriță atrăgătoare și plină de viață. Dar, într-o bună zi, Irene dispare fără să lase nicio urmă. Contrariați, Bruno și Alex își unesc forțele și pornesc în căutarea ei.

Pentru mai multe informații despre evenimente și despre universul de limbă portugheză vă invităm să urmăriți paginile de FB ale Bibliotecii UPT și al Centrului de Limbă Portugheză.

EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive