Zilele Filmului Brazilian

Vineri, 4 noiembrie 2016,  postat de Laura Mirică

În perioada 9-11 noiembrie, la Biblioteca UPT se vor desfășura Zilele Filmului Brazilian, eveniment organizat în parteneriat cu Ambasada Braziliei în România.

Filmul de deschidere (Villa-Lobos : O Viață Pasionantă/ Villa-Lobos, Uma Vida de Paiaxão) va fi prezentat de consilier José Soares, Șeful Sectorului Cultural din cadrul ambasadei.

Proiecțiile vor avea loc de la ora 18, în Sala Polivalentă a BUPT. Filmele sunt subtitrate în limba engleză. Intrarea este liberă.

PROGRAM

MIERCURI, 9 NOIEMBRIE
ORA 18

VILLA-LOBOS : O VIAȚĂ PASIONANTĂ/ VILLA-LOBOS, UMA VIDA DE PAIXÃO
Regia: Zelito Viana, 2000

Heitor Villa Lobos este cea mai importantă figură a muzicii clasice braziliene și este recunoscut, de asemenea, ca fiind cel mai mare compozitor din America Latină. Filmul utilizează muzica lui Villa-Lobos ca plan de fundal, dar viața lui, încărcată de emoții și aventură, este cea care ocupă prim planul operei.

JOI, 10 NOIEMBRIE
ORA 18

LISBELA ȘI PRIZIONIERUL/ LISBELA E O PRISIONEIRO
Regia: Guel Arraes, 2003

Filmul este o comedie romantică, a cărei acțiune se desfășoară într-o regiune din nord-estul Braziliei, într-o epocă în care nu fusese atinsă de dezvoltare, cu viața sa simplă, modul său de vorbire caracteristic și maniera sa creativă și foarte comică de a înfrunta viața. Muzica lui Caetano Veloso este un bonus de încântare pentru spectator.

VINERI, 11 NOIEMBRIE
ORA 18

RĂZBOIUL DIN CANUDOS/ GUERRA DE CANUDOS
Regia: Sergio Rezende, 1997

Filmul narează viața si peregrinările lui Antonio Conselheiro, un profet autoproclamat, care si-a înființat o comunitate de aproximativ 20 000 credincioși pe moșia Canudos. Sub acuzația că Antonio Conselheiro conducea o mișcare împotriva Republicii, aproape întreaga populație din Canudos (sau comunitatea de pe Dealul frumos), a fost ucisă. Canudos a rămas în istoria Braziliei prin două teme de reflecție foarte actuale despre originea rebeliunilor: lupta pentru demnitatea umană și pentru eliberarea de sărăcie.

EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive