Locul II la Olimpiada Națională de Mecatronică

Vineri, 3 iunie 2016,  postat de Laura Mirică

În perioada 18-20 Mai 2016, Facultatea  de Mecanică de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a găzduit a VIII-a ediție a manifestării naționale Zilele Educației Mecatronice. În cadrul acestei manifestări se desfășoară Olimpiada Națională de Mecatronică, concurs care cuprinde două secțiuni: concursul de sisteme mecatronice și concursul de roboți mobili.

În acest an, la concursul de sisteme mecatronice studenții Cristian IGNAT (anul IV RI), Sebastian Florin NICOLESCU (anul IV RI) și Luca DATES (anul IV RI) au obținut locul II, iar la concursul de roboți mobili studenții Petrișor Laurențiu ȚUCĂ (anul II MCTR) și Lucian ȘTIUBEI (anul I MCTR) au obținut tot locul II.

Studenții au fost însoțiți de trei cadre didactice din Departamentul de Mecatronică: prof. dr. ing. Valer DOLGA, ş.l. dr. ing. Cristian MOLDOVAN și as. dr. ing. Cristian POP.

Concursul de sisteme mecatronice a constat din asamblarea și programarea unor echipamente de tip automate industriale și roboți industriali, care aparţin companiei FESTO.

Concursul de roboți mobili a urmărit identificarea și premierea celor mai bune echipe studențești de proiectanți  și programatori de platforme mobile autonome (roboți mobili), cu două probe, de viteză și obstacole.

Coorganizatori şi sponsori principali au fost compania FESTO România şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică şi Tehnica Măsurării Bucureşti. Tot în calitate de sponsori au participat şi companiile Delphi Diesel-Iaşi, Continental Automotive Iaşi, Tech.Con Industry Iaşi.

EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive