Profesorul Alin ALBU-SCHÄFFER – Doctor Honoris Causa al UPT

Luni, 28 martie 2016,  postat de Roxana Sirbu

Joi, 31 martie 2016, începând cu ora 16:00, în Sala Mare a Senatului UPT va avea loc ceremonia decernării titlului academic de DOCTOR HONORIS CAUSA al Universității Politehnica Timișoara domnului Profesor dr. ing. Alin ALBU-SCHÄFFER. Cu această deosebită ocazie, domnul Profesor Alin ALBU-SCHÄFFER va susține disertația “From torque‐controlled to intrinsically compliant humanoid robots “.

Cariera strălucită a domnului Alin ALBU-SCHÄFFER s-a întrezărit încă din timpul anilor de studii la Politehnica Timișoara. A fost un student eminent, obținând notă maximă la toate disciplinele importante pentru formarea sa ca viitor specialist în Robotică, precum şi la lucrarea de diplomă. Prin rezultatele cercetărilor sale Prof. Dr. Ing. Albu-Schäffer a contribuit semnificativ la domeniul modelării și al conducerii în regim dinamic a roboţilor, precum și la proiectarea sistemelor  robotizate.

Cele mai importante realizări ale sale constau in dezvoltarea unei noi generații de sisteme de roboti ușori, concepute pentru interacțiunea cu operatori umani sau cu medii necunoscute.

Mai multe detalii despre Profesorul Alin ALBU-SCHÄFFER pot fi aflate din Broșura de Doctor Honoris Causa.

EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive