Alin ALBU-SCHAEFFER a primit titlul de IEEE FELLOW pentru anul 2016

Miercuri, 13 ianuarie 2016,  postat de Laura Mirică

Prof. Dr. ing. Alin Albu-Schaeffer, absolvent al Facultății de Electronică şi Telecomunicaţii, secţia Electronica Aplicată,  a primit în luna ianuarie 2016 titlul de IEEE FELLOW pentru contribuții deosebite în domeniul roboticii (“compliant and lightweight robots”). Domnul Prof. dr. ing.  Alin Albu-Schaeffer este Director al German Aerospace Center, Şef de departament la Mechatronic Components and Systems DLR, Institute of Robotics and Mechatronics din Germania.

Prof. Dr. ing. Alin Albu-Schaeffer păstrează legătura cu universitatea ce l-a format ca inginer, fapt demonstrat și prin conferința susținută de domnia sa în 12 decembrie 2014 la Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii, conferință întitulată “Soft Robotics: Sensitive and Compliant Robots for Interaction with Humans and Unknown Environments”.

Titlul IEEE Fellow este conferit de Consiliul de administrație al IEEE persoanelor cu realizări notabile în oricare din domeniile de interes ale organizației și reprezintă cel mai înalt grad de membru, fiind recunoscut de comunitatea tehnică ca un titlu de mare prestigiu și un pas important de realizare în carieră.

IEEE este o organizație internațională de mare renume care sprijină evoluția tehnologiilor bazate pe electricitate. Luată după numărul de membri, IEEE este cea mai mare organizație de tehnicieni profesioniști din lume, numărând peste 400.000 de membri din 160 de țări.  Organizația este lider în lume pe o mare varietate de domenii: sisteme aerospațiale, calculatoare, telecomunicații,  inginerie biomedicală, electrotehnică, electronică, informatică precum și domeniile învecinate și legate de acestea.

Mai multe detalii despre lista persoanelor care au primit titlul de IEEE Fellow în 2016 pot fi obținute de pe site-ul oficial al organizației.

 

EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive