Universitatea Politehnica Timișoara are noi motive de mândrie din partea absolvenților săi

Luni, 24 august 2015,  postat de Laura Mirică

Oana Stănescu, absolventă a Universității Politehnica Timișoara, Facultatea de Arhitectură, este un renumit arhitect în SUA, și recent a apărut într-un articol în prestigiosul jurnal american New York Times, prilej cu care a fost menționată și „Polytechnic University of Timisoara” ca instituție în care s-a format. Cea mai nouă creație a Oanei, datorită căreia a apărut și în NY Times este proiectarea unui Vulcan înalt de 50 de picioare (15,240 metri).

Oana Stănescu, arhitecta de doar 32 de ani, face parte din noua generație de arhitecți ce încearcă să dovedească că arhitectura nu are limite. Înainte de a deveni partener la Cabinetul de arhitectură din SUA, Family, Oana a lucrat la birouri de arhitectură premiate din lumea întreagă, cum ar fi: Architecture for Humanity – Africa de Sud,  Herzog & de Meuron – Elvetia, OMA (Rem Koolhaas) si  sucursala sa REX, – New York si SANAA, Japonia.

Portofoliul Oanei Stănescu, pe lângă vulcanul ce i-a adus celebritatea, mai cuprinde: proiectarea unui Masterplan în Muntengru, case în Dallas, un pod în Slovenia, Stația Centrală de Poliție din Hong Kong, Magazinul Derek Lam Flagship din New York, „New museum” din New York, precum și proiectul “+Pool” – amplasarea unui bazin de înot plutitor pe East River din New York etc. Pe lângă activitatea de proiectare/design, Oana a scris la numeroase publicații din domeniul arhitecturii, cum ar fi: Domus, MARK și Abitare și predă la Universitatea Columbia, la ciclul de licență, un curs de design.”

EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive