Studenții UPT marii câștigători ai Interactive Digital Media Student Contest

Marti, 23 iunie 2015,  postat de Laura Mirică

Universitatea Politehnica Timișoara prin Centrul Multimedia a organizat  în data de 20 iunie 2015 Concursul Studențesc Interactive Digital Media Student Contest Ediția a II-a.

Interactive Digital Media Student Contest este o competiție studențească ce își propune să stimuleze creativitatea și spiritul de competiție în domeniul multimedia. La concurs au fost prezentate 30 de proiecte dezvoltate de 18 studenți de la licență și master de la Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea de Vest și Universitatea Tibiscus. Studenții au prezentat proiectele în fața unui juriu care a reunit reprezentanți ai mediului economic și cadre didactice universitare, beneficiind și de o interacțiune directă cu experți în domeniu care au oferit și opinii privind dezvoltarea ulterioară a aplicațiilor, posibilitățile de îmbunătățire sau de promovare în mediul economic.

Câștigătorii Concursului Interactive Digital Media Student Contest 2015 sunt:

  • Marele premiu IDMSC, o tabletă oferită de Saguaro Technology pentru aplicația Web – Kaleva Play – Dumitru Daniel RUSU, Anul II Master Tehnologii Multimedia, Universitatea Politehnica Timișoara. Kaleva Play este o platformă video creată pentru o publicație din Finlanda, prin intermediul căreia se distribuie conținut video și se poate realiza un model de afacere, bazat pe acesta.
  • Premiul Dezvoltare Web / Web Development, un telefon android oferit de Movidius pentru aplicația Web – Kaleva Play – Dumitru Daniel RUSU, Anul II Master Tehnologii Multimedia, Universitatea Politehnica Timișoara.
  • Premiul Dezvoltare pentru Dispozitive Mobile / Mobile Development, un telefon android oferit de SafeFleet pentru aplicație mobile Search & Travel – Norbert-Mihaly BALAZS, Zsolt ZABOLAI, studenți anul IV Automatică și Calculatoare. Search & Travel este o aplicație destinată celor care călătoresc, ce ajută la recunoașterea locațiilor/clădirilor înconjurătoare cu ajutorul unor principii de realitate augmentată și crearea unei galerii foto cu imaginile din călătorie.
  • Premiul Producție Audio-Video / Audio-Video Production, o tabletă oferită de Eta2U pentru Clipul video – City Alerts Trailer – Oana MUNTEANU, studentă anul II Master Tehnologii Multimedia, Universitatea Politehnica Timișoara. Trailer-ul prezintă City Alerts – un proiect destinat să anunțe cetățenii despre modificări ale funcționării diferitelor instituții sau elemente de infrastructură ale orașului, precum traseele mijloacelor de transport, drumuri blocate, întreruperi de apă, gaz, etc, aplicație web realizată într-o colaborare între Primăria Timișoara, Asociația Smart City și Universitatea Politehnica Timișoara.
  • Premiul Design Grafic / Graphic Design, un mini iPad oferit de Océ Software pentru WEE Logo Design – Sorina VOINA, studentă anul II Master Tehnologii Multimedia, Universitatea Politehnica Timișoara. Design de logo pentru o aplicație software de management al depozitelor, studenta prezentând în concurs 6 proiecte de design grafic.

Date suplimentare despre premiile speciale  pot fi găsite pe pagina competiției la secțiunea Câștigători, iar proiectele participante în concurs sunt vizibile online, o parte fiind integrate de mediul economic.

EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive