Studenții Universității Politehnica Timișoara contribuie la realizarea mașinii viitorului

Marti, 23 iunie 2015,  postat de Laura Mirică

Studenții Universității Politehnica Timișoara sunt marii câștigători ai competiției „InGENIOUSly Continental” organizată de compania Continental. Zece echipe, formate din câte cinci studenți, au muncit timp de patru luni la proiectarea și construcția unor mașini care pot fi controlate cu telefonul mobil. Studenții înscriși la competiție sunt studenți ai Universității Politehnica Timișoara (Facultatea de Mecanică, Facultatea de Automatică și Calculatoare, Facultatea de Management în Producție și Transporturi și Facultatea de Electronică și Telecomunicații) și ai Universității de Vest (Facultatea de Matematică și Informatică).

Competiția a inclus trei probe: două de parcare în mod autonom într-un spațiu delimitat și ieșire printr-un spațiu indicat sau detectat de senzorii mașinii și o a treia probă „surpriză” în cadrul căreia concurenții au impresionat juriul. Unele echipe și-au prezentat proiectul, altele au transformat mașina în diverse dispozitive, iar una dintre mașinuțe a dansat.

Marii câștigători ai competiției „InGENIOUSly Continental” Ediția a II-a sunt membrii echipei 5 formată din Bianca DUMITRESCU (Anul III, Electronică Aplicată, Facultatea de Electronică și Telecomunicații), Sergiu OPREA, Florin POPESCU, Alexandru PLAMADA (Anul III, Ingineria Transporturilor, Facultatea de Mecanică) și Cosmin Udrescu (Anul I, Facultatea de Automatică și Calculatoare), a căror mașină se parchează singură.

Premiul II a fost câștigat de echipa numărul 2 formată din studenții: Cristina SPIRLEA, Denis Remus TRONCOTA (Anul I Automatică și Calculatoare), David FUCA, Marko LEPOIEV (Anul II, Autovehicule Rutiere, Facultatea de Mecanică), Adelina ARDELEAN (Anul IV, Inginerie și Management, MPT).

Premiul III a fost câștigat de echipa numărul 8 formată din studenții Adrian CORBU (Anul II, CTI engleză, Facultatea de Automatică și Calculatoare), Adrian Marcu BERCA (Anul II, Ingineria Sistemelor, Facultatea de Automatică și Calculatoare), Cristian PASCALAU (Anul II, Facultatea de Electronică și Telecomunicații), Daniel Marius POP (Anul III, Autovehicule Rutiere, Facultatea de Mecanică) și Andrada BUGIU (Anul II, Ingineria Sistemelor, Facultatea de Automatică și Calculatoare).

Din partea UPT studenții au avut sprijin pe partea de Software de la Lucian PRODAN și Alexandru IOVANOVICI, pentru Hardware de la Adrian AVRAM, pentru Mechanical Design de la Adrian DUME și pentru Quality & Project Management de la Adelina HAN.

Mai multe informații despre concurenți, echipe și antrenori pot fi obținute de aici.

EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive