Laborator LTE 4G donat de Alcatel Lucent

Marti, 26 mai 2015,  postat de Laura Mirică

În data de 27 mai 2015, începând cu ora 11:00, Alcatel-Lucent România deschide la Facultatea de Electronică și Telecomunicații din cadrul Universității Politehnica Timișoara (UPT) un Laborator LTE dedicat studenților din anii terminali, o investiție în valoare de 200.000 de euro.

Deschiderea Laboratorului LTE 4G face parte din strategia Alcatel-Lucent România de a contribui la dezvoltarea educației tehnice în Timișoara, prin colaborare directă cu mediul academic și transfer de know-how, precum și investiții în hardware și software. Acest proiect este parte a unei colaborări de peste 20 de ani între Alcatel-Lucent și Universitățile din Timișoara, prin intermediul cărora studenților li se oferă acces la cursuri și tehnologii aliniate tendințelor actuale.

Laboratorul LTE din cadrul Universității Politehnica Timișoara este conceput ca un spațiu educațional ce va fi folosit de către cei care studiază principiile de comunicații mobile cu accent pe principiile generale de funcționare a standardului LTE 4G, precum și studenții care frecventează cursul de Rețele Metropolitane LTE 4G. Laboratorul este dotat cu o platforma LTE 4G completă ce le va oferi studenților ocazia să experimenteze toate principiile de funcționare reale ale standardului și să înțeleagă aceste principii de funcționare.

Colaborarea companiei Alcatel-Lucent cu Universitatea Politehnica Timișoara are o istorie de peste 20 de ani și cuprinde investiții de peste 1 milion Euro. De-a lungul timpului compania a echipat laboratoare cu tehnică de ultimă generație la momentul respectiv – Centrala Telefonica Digitala Alcatel 1000 E 10, Platforma GSM/2G, Platforma Wimax, Platforma LTE. Odată cu evoluția tehnica pe piața de telecomunicații au evoluat și laboratoarele echipate de compania Alcatel-Lucent la Universitatea Politehnica Timișoara, precum și cursurile dezvoltate împreună cu profesorii pentru studenții facultăților de profil.

CERCETARE - COOPERARE

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive