Conferința Coaliției Române pentru Educație în Inginerie – CREDING 2015

Miercuri, 13 mai 2015,  postat de Laura Mirică

În perioada 14-15 mai 2015, Universitatea Politehnica Timișoara găzduiește cea de a 4-a Conferință a Coaliției Române pentru Educație în Inginerie – CREDING, “Provocările secolului XXI și educația inginerilor”.

Conferința CREDING 2015 va aborda pe parcursul zilelor 14-15 mai 2015, teme majore precum:

  1. Educaţia inginerească în era digitală. Schimbări de paradigmă prin generalizarea utilizării tehnologiei informației şi a comunicațiilor (TIC) în procesul educațional.
  2. Educația continuă a inginerilor în contextul dinamicii accentuate a pieței muncii, a dezvoltării tehnologiilor secolului XXI, a globalizării şi dezvoltării durabile.
  3. Re-definirea domeniilor principale pentru educația inginerească în acord cu cerințele și dinamica pieţei muncii, în condițiile menținerii sau creșterii flexibilității specializărilor din cadrul fiecărui domeniu.
  4. Strategii de atragere a absolvenților de liceu spre educația inginerească.
  5. Evaluarea și acreditarea instituțiilor de Învățământ Superior tehnic.

Lucrările conferinței se vor desfășura în Sala Mare a Senatului, Piața Victoriei nr.2 și la Biblioteca UPT, Bvd. Vasile Pârvan Nr. 2b.

La lucrările conferinței sunt invitați reprezentanți ai mediului universitar tehnic, mediului preuniversitar și agenți economici, iar rezoluția conferinței va fi transmisă tuturor forurilor decidente în domeniul educației, cercetării, economiei, muncii și protecției sociale.

 

 

EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive