Trei conferințe interdisciplinare se desfășoară zilele acestea la UPT, în cadrul PRACTICOR® EURO-REGIO

Miercuri, 22 aprilie 2015,  postat de Laura Mirică

Timișoara, 21 Aprilie 2015:  Una dintre prioritățile majore ale Universității Politehnica Timișoara este de a oferi studenților săi oportunități de practică relevantă, conștientizând că nu numai poziția de lider în plan educațional și de cercetare avansată impune acest aspect, dar și realitatea pieței muncii oferită de angajatori. În acest context practica a devenit o disciplină de sine stătătoare, având o durată extinsă și comasată, cu toate drepturile ce se impun. Finanțarea practicii intră în atenția Universității atât prin fonduri guvernamentale cât și prin granturi și sponsorizări.

Integrarea pe piața muncii este favorizată și de contactul cu mediul transnațional și în acest context, studenții care se califică în grupul țintă al proiectului PRACTICOR EURO-REGIO vor avea posibilitatea de a beneficia și de consiliere din partea specialiștilor Universității din Szeged, unul dintre partenerii proiectului.

Între 21-22 aprilie 2015, cunoscutul climatolog Dr. LÁSZLÓ MAKRA de la Universitatea din Szeged – Institutul de economie și dezvoltare rurală va fi oaspetele UPT în cadrul a trei conferințe interdisciplinare legate de relația climatologie-poluare și dezvoltare durabilă:

• Rolul climei si al meteorologiei pentru poluarea atmosferei (The role of climate & meteorology in air pollution) – sala 203, Fac Mecanica, Sediul proiect, 21.04.2015, orele 14-16;

• Tehnologii de tratare specifica pentru epurarea gazelor (Specific Air Pollution Treatment Technology) – sala 203, Fac Mecanica, Sediul proiect, 21.04.2015, orele 16-18;

• Traficul- sursa de poluare a aerului in zona de granita Ungaria- Romania (Traffic – a Source of Air Pollution in Hu-Ro Border Area) – sala 203, Fac Mecanica, Sediul proiect, 22.04.2015, orele 14-17.

Conferințele vor fi susținute în limba engleză și vor fi urmate de o sesiune de întrebări și chestionare individuale, scopul urmărit fiind dezvoltarea abilităților de relaționare, înțelegere și exprimare în engleza tehnică. Sunt invitați să participe toți studenții care doresc să-și consolideze cunoștiințele în cadrul ofertei de consiliere practică.

Practicor EURO-REGIO este un proiect al Universității Politehnica Timișoara având parteneri P1- Universitatea Aurel Vlaicu Resita, P2- Universitatea din Szeged, P3- ISPE Bucuresti (cu filiala si in Timisoara) coordonat de Prof.Dr.Ing.Habil Ioana Ionel. Finanțarea este asigurată de FONDUL SOCIAL EUROPEAN – POSDRU 2007 – 2013, titlul complet al proiectului fiind „Parteneriat regional şi euro-regional pentru tranziţia spre piaţa muncii prin consiliere pentru carieră şi stagii de practică la angajator – PRACTICOR ® EURO-REGIO”

EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive