Competiție FameLab International

Miercuri, 22 aprilie 2015,  postat de Laura Mirică

Vineri, 24 Aprilie 2015, începând cu ora 11 la  sediul Rectoratul Universității Politehnica Timișoara, Piața Victoriei nr. 2, în Sala Mică a Senatului se va organiza selecția regională pentru participarea la Competiția FameLab. FameLab International este o competiție incitanta, organizată de British Council care urmărește să descopere tinerele talente în comunicarea științei. Câștigătorul competiției va reprezenta România la finala FameLab International care va avea loc, în perioada 3 – 7 iunie 2015, în cadrul Cheltenham Science Festival din Marea Britanie.

Ca sa participi la FameLab, trebuie să ai între 18 – 35 de ani și să te înscrii la una din cele 6 selecții regionale. Selecțiile regionale se vor desfășura pe parcursul lunii aprilie la British Council din București si in universitățile partenere din București, Cluj, Iași și Timișoara.

Participanții trebuie să susțină o prezentare de 3 minute, în limba românçă, pe o temă din domeniile științelor, tehnologiei, matematicii, ingineriei și medicinii în fața publicului și a unui juriu format din personalități din domeniul științelor și mass-media. Prezentările trebuie sa fie nu doar corecte din punct de vedere științific, dar și suficient de interesante și de atractive pentru a transmite pasiunea pentru știința și tehnologie publicului larg.

Data limită pentru înscrieri este 23 aprilie. Informații privind înscrierea, locul și data desfășurării evenimentelor de selecție sunt disponibile pe pagina programului.

Câștigătorii celor 6 evenimente de selecție se vor întrece în finala naționala FameLab care va avea loc la sfârșitul lunii mai, în București. Toți finaliștii vor beneficia de un program de training în domeniul comunicării științei oferit de British Council.

Informații suplimentare pot fi obținute de la Centrul Multimedia al UPT, reprezentat de Prof. dr. ing. Radu Vasiu.

EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive