O nouă medalie de aur la Geneva pentru un absolvent al Universității Politehnica Timișoara

Luni, 20 aprilie 2015,  postat de Laura Mirică

Corneliu Birtok-Băneasă, inventatorul de 36 de ani din Deva a primit o nouă medalie de aur la Salonul Internațional de Invenții din Geneva pentru un dispozitiv selectiv „Good Fill”, menit să ajute șoferii să-și alimenteze automobilele cu lichid de parbriz fără a fi nevoiți să cumpere recipiente de plastic. Juriul Salonului Internațional de Invenții a apreciat impactul ecologic asupra mediului pe care îl va avea renunțarea la ambalajele PET folosite în prezent pentru lichidul de curățare a parbrizelor. Acest dispozitiv poate fi montat în toate stațiile de carburanți, service-uri auto, parcări sau refugii de pe autostradă.

Corneliu este absolvent al Universității Politehnica Timișoara – Facultatea de Inginerie Hunedoara, secția Autovehicule Rutiere. Fiind un student și mai apoi specialist implicat și pasionat de procese tehnice, inventatorul a primit de-a lungul anilor diverse premii la saloanele internaționale de inventică de la Geneva, Kuwait, Moscova și România. Cel mai cunoscut dispozitiv care deja este disponibil pe piață este un dispozitiv dinamic de transfer al aerului care scade consumul de carburant (cu 10-15%) dar crește și puterea motorului cu 8-10%.

Universitatea Politehnica din Timișoara se mândrește cu asemenea absolvenți și îi dorește tânărului specialist mult succes și cât mai multe premii care să-i răsplătească munca.

EVENIMENT

Căutare

Anunțuri recente

Categorii

Arhive