Timișoara Open Culture Hackathon #TOCH2015 – 18-19 aprilie 2015

Marti, 7 aprilie 2015,  postat de Laura Mirică

Centrul Multimedia al Universității Politehnica Timișoara în parteneriat cu Coaliția pentru date deschise, Departamentul de Servicii Online și Design din cadrul Cancelariei Primului-ministru, Asociația Smart City, Comunitatea Kosson, Open Knowledge România, Universitatea de Vest din Timișoara și Primăria Municipiului Timișoara invită în special studenții la Timișoara Open Culture Hackathon. Evenimentul se va desfășura în perioada 18-19 Aprilie 2015, la Biblioteca Centrală Universitară “Eugen Todoran” Timișoara, Bulevardul V. Pârvan Nr. 4.

Timișoara Open Culture Hackathon este primul eveniment din România de reutilizare a datelor culturale, care invită programatori, designeri grafici, artiști și reprezentanți ai instituțiilor de cultură să dezvolte aplicații, platforme care să reinventeze relația dintre public și operele culturale.

Datele culturale sunt colecții, opere de artă, cărți și alte tipuri de publicații, materiale audiovizuale, fotografii, documente de arhivă, situri arheologice și monumente etc. (conținut), precum și informații descriptive despre acestea (metadate), cum ar fi titlul, numele creatorului, anul creării, dimensiune, conexiuni cu opera autorului, informații privind tehnica utilizată.

Persoanele interesate pot obține mai multe informații de pe pagina oficială a evenimentului unde găsește și formularul de înregistrare sau de pe pagina oficială de Facebook.

Evenimentul Timișoara Open Culture Hackathon sprijină candidatura Timișoara 2021 Capitală Culturală Europeană.

EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive