Rețea WiFi pentru UPT

Vineri, 5 decembrie 2014,  postat de Alexandru Gaşpar

În urma derulării proiectului HURO/1101/074/1.2.1, Joint Cross-Border Internet Communication System of the University of Debrecen and Politehnica University of Timişoara, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România, manager de proiect pentru partea română prof. dr. ing. Mircea Popa, a fost creată şi dată în folosinţă o reţea WiFi, alcătuită din 200 puncte de acces împreună cu serverele necesare precum şi suport pentru a putea realiza video streaming. Reţeaua WiFi acoperă clădirile facultăţilor și căminelor UPT, atât în interior cât şi în exterior.

 

Accesul la reţea este permis atât personalului universităţii cât şi studenţilor iar autentificarea se face pe bază de nume_utilizator și parola. Ca și nume_utilizator se va folosi noua adresa de email, din cadrul UPT, de tipul prenume.nume@upt.ro, iar ca parola se va folosi parola utilizată la accesarea contului de email. Se pot folosi echipamente care rulează unul din următoarele sisteme de operare: Windows (excepţie Windows XP), Linux, MacOS, iOS, Android, Windows Phone. Reţeaua creată implementează serviciul Eduroam oferind acces, prin contul și parola menţionate mai sus, la toate reţelele instituţiilor naţionale şi internaţionale care au implementat serviciul Eduroam.

 

Detalii despre proiect şi reţeaua creată se găsesc la pagina http://wifi.upt.ro. Suport tehnic se poate obţine transmiţând un mesaj la adresa wifi.support@upt.ro.

INFORMATIZARE

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive