Proiectul ProKaTim continuă

Marti, 30 septembrie 2014,  postat de Laura Mirică

Colaborarea dintre Universitatea de Științe Aplicate din Karlsruhe și Universitatea Politehnica Timșoara continuă. În perioada 27 septembrie – 5 octombrie 2014 se desfășoară a cincea etapă a proiectului ProKaTim (Digital Signal Processing Karlsruhe – Timişoara) prin care cele două universități partenere urmăresc să pregătească studenții în domeniul procesării semnalelor digitale, să le ofere viitorilor ingineri experiență internațională, să dezvolte abilitățile de lucru în echipă, să promoveze interculturalitatea și să aducă împreună tineri din cele două orașe înfrățite.
Toamna aceasta, programul celor 20 de studenți germani care au venit la cursuri la UPT cuprinde, pe lângă activitățile academice, vizite în companii (Hella și Elster), la Primăria Timișoarei, precum și o excursie la Sibiu.
Până în momentul de față sub îndrumarea prof. dr. Franz Quint, coordonatorul proiectului din partea germană, și a prof. dr. Florin Alexa, Prodecanul Facultății de Electronică și Telecomunicații, peste 150 de studenți români și germani au beneficiat de experiența ProKaTim.

CERCETARE - COOPERARE

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive