Filmul Exploratorul va fi proiectat la Experimentarium Tm

Miercuri, 24 septembrie 2014,  postat de Laura Mirică

Pelicula Culturală împreună cu Universitatea Politehnica Timișoara vă invită joi, 25 septembrie, de la ora 18.00, la Experimentarium Tm la proiecția filmului „Exploratorul”, în regia lui Titus Muntean și Xantus Gabor.

Filmul „Exploratorul” este unul dintre cele mai bune documentare științifice românești din ultimii ani. A fost realizat în 2013 și va fi prezentat în premieră la Timișoara, prin amabilitatea Fundației Arte Vizuale. Filmul urmăreşte firul vieţii marelui om de știință Emil Racoviţă, pionier al cercetării vieţii din Antarctica, din adâncurile Mediteranei şi din peşteri, întemeietor al biospeologiei şi al primului Institut de biospeologie din lume, de la Cluj. „Exploratorul” a fost prezent anul trecut la TIFF, obținând o bună apreciere din partea criticilor.

Cei care vor participa la proiecția de film, vor avea posibilitatea, ca în deschidere, timp de o oră, să descopere diverse experimente de fizică, sub ghidajul avizat al domnilor: prof. dr. ing. Zeno Schlett și lect. dr. Ioan Damian.

EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive