Academicianul Ion Boldea distins cu premiul IEEE Nikola TESLA Award

Miercuri, 2 iulie 2014,  postat de Laura Mirică

Profesorul universitar Ion-Gheorghe Boldea, membru corespondent al Academiei Române și cadru didactic la Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică, a primit distincția  IEEE Nikola TESLA Award pentru anul 2015. Premiul IEEE Nikola TESLA Awarda fost instituit în 1975, pe baza unui acord între IEEE Power Engineering Society și IEEE Board of Directors. În fiecare an, premiul se acordă unui reputat cercetător pentru „contribuții excepționale la generarea și utilizarea energiei electrice”.

Laureat al Premiului „Aurel Vlaicu” al Academiei Române în 1976 (la 31 de ani), cu prima carte publicată în SUA, Ion Boldea a fost ales, în 2002, membru plin al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România, iar în anul 2004 a devenit membru al Academiei Europene de Arte şi Ştiinţe din Salzburg. De asemenea, din 2010 a fost ales Fellow al IEEE Committee, fiind singurul membru din România şi primul din Europa de Est.

Conducerea Universității Politehnica Timișoara își exprimă aprecierea și felicitările pentru reușita domnului prof. dr. ing. Ion Boldea.

EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive