50 de ani de la descoperirea luminii laser celebrați la Politehnică

Luni, 19 mai 2014,  postat de Laura Mirică

România construiește în prezent o infrastructură de cercetare în domeniul laserelor – Extreme-Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP) – finanțată de către Uniunea Europeană. ELI-NP va beneficia de aportul științific și tehnologic francez.

Pentru a promova acest proiect, dar și domeniul laserelor (cercetarea, aplicațiile industriale și medicale) și pentru a marca faptul că anul acesta se împlinesc 50 de ani de la descoperirea luminii laser, Institutul Francez din România organizează evenimentul intitulat: „LASER: la montée en puissance”. La Timișoara, seria de evenimente (expoziție, conferințe, proiecție de film) este găzduită de Universitatea Politehnica și se va desfășura în perioada 21 – 23 mai 2014, în holul clădirii Electro, respectiv amfiteatrul A 108.

Vă invităm să participați miercuri, 21 mai, începând cu orele 16:00, la vernisajul expoziției și la conferințele susținute  de specialiștii din țară și străinătate.

Menționăm că manifestările sunt destinate în egală măsură cercetătorilor, experților, studenților, cât și publicului larg.

EVENIMENT

Căutare

Anunțuri recente

Categorii

Arhive