50 de ani de la descoperirea luminii laser celebrați la Politehnică

Luni, 19 mai 2014,  postat de Laura Mirică

România construiește în prezent o infrastructură de cercetare în domeniul laserelor – Extreme-Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP) – finanțată de către Uniunea Europeană. ELI-NP va beneficia de aportul științific și tehnologic francez.

Pentru a promova acest proiect, dar și domeniul laserelor (cercetarea, aplicațiile industriale și medicale) și pentru a marca faptul că anul acesta se împlinesc 50 de ani de la descoperirea luminii laser, Institutul Francez din România organizează evenimentul intitulat: „LASER: la montée en puissance”. La Timișoara, seria de evenimente (expoziție, conferințe, proiecție de film) este găzduită de Universitatea Politehnica și se va desfășura în perioada 21 – 23 mai 2014, în holul clădirii Electro, respectiv amfiteatrul A 108.

Vă invităm să participați miercuri, 21 mai, începând cu orele 16:00, la vernisajul expoziției și la conferințele susținute  de specialiștii din țară și străinătate.

Menționăm că manifestările sunt destinate în egală măsură cercetătorilor, experților, studenților, cât și publicului larg.

EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive